Cikkek

Új lendületet adhat boltja forgalmának a kenyérszeletelő

Új lendületet adhat boltja forgalmának

De hogyan válasszunk kenyérszeletelőt a látványpékségbe vagy pékboltba?

Új lendületet adhat boltja forgalmának, ha kenyérszeletelő gépet is kihelyez. Ám nem mindegy, hogy milyen eszközt vásárol, az alacsony ár ugyanis nem minden!

A legtöbb pékbolt vagy látványpékség számára kihívást jelentenek a megnövekedett forgalmú időszakok, ilyenek a reggeli, a dél körüli és a késő délutáni rohamok. Amelyik üzlet nem tudja kezelni az egyre növekvő sort, onnan kifordulnak a vásárlók és inkább áttérnek olyan üzletbe, ahol a kenyér mellé vásárlói élményt is kapnak. A nagyon forgalmas időszakok áthidalására több lehetséges megoldás is van, de ki tud csak néhány órára plusz alkalmazottat beállítani? Sokkal több költséggel jár egy másik bolt nyitása, mint amennyit az átmeneti forgalom behozna. Van erre egy sokkal kézenfekvőbb megoldás, amit még a vevők is értékelek, sőt újakat is behozhat a boltba!

“Csalogassa be vevőit a frissen szeletelt kenyér illatával!”

Üdítő látvány

„Egy lépésben orvosolja a munkaerőhiányt, pénzt spórol és bővíti a nyújtott szolgáltatásokat, ha a pékségbe, boltba, látványpékségbe bekerül egy félautomata, beépíthető szeletelő gép vagy kisebb üzlet esetén az önkiszolgáló változat. Sőt, modern dizájn és ergonomikus kialakítás esetén még az összképet is erősíti, vonzza a tekintet. Ez nemcsak vásárlószerzés szempontjából fontos, hanem a vásárlást magát is ösztönzi, hiszen a megváltozott fogyasztói szokások világában a vásárlói élmény ma már elsődleges szempont” – mondta lapunknak Sáfrán Gábor, a CTS EAST Kft. szakembere. „Hiszen ki ne szeretne egy olyan pékségbe betérni, ahol a friss kenyér illata várja, nincs sor, és helyben szeletelt kenyeret vásárolhat?”

Feltölti a boltot

Bizony, napjainkban a „minőséget, frisset, gyorsan” fogyasztói igény határozza meg azt, hogy melyik pékségbe térnek be a vásárlók. A látványpékségben a látványnak is hódolhatnak a vevők, hiszen a szemük láttára sülnek ki a jobbnál jobb pékáruk, ez a garancia számukra, hogy biztosan friss harapnivalóhoz juthatnak. A vásárlói élményt tovább fokozhatjuk egy kenyérszeletelő gép vásárlásával, ugyanis a friss kenyérnél nincs jobb, csak a szeletelt friss kenyér. Nem kell külön munkaerőt alkalmazni, a félautomata gépek villámgyorsan dolgoznak a pult mögött, míg az önkiszolgáló kenyérszeletelők esetében a vásárlók maguknak szeletelhetik a kenyeret. Azok a pékségek, ahol már üzemelnek kenyérszeletelő gépek, rengeteg a pozitív tapasztalat: „A legtöbb boltban szinte egyfolytában dolgoznak a pengék” – tette hozzá a szakember. Persze, ennek feltétele, hogy megbízhatóan és rendben működjön a berendezés.

A minőség számít ezen a téren is

Nincs annál kiábrándítóbb, ha a vásárló kiszalad a boltból, mert az ijesztő zajtól nemhogy vásárlási kedve, de még az étvágya is elmegy. Az sem tölti el jó érzéssel őket, ha azt látják, hogy a dolgozó félve nyúl hozzá a hangos, elkopott, elhanyagolt szeletelő géphez. Arról nem is beszélve mit jelent a vásárló számára, ha van kenyérszeletelő, de az nem megfelelően vagy nem is működik, és nem tud venni szeletelt kenyeret. A piacon többféle márka érhető el, és sokan sajnos belefutnak az olcsó, ám nem tartós megoldásokba, ami rendkívül rontja a pékség megítélését. „A jól megválasztott gép minőségi alkatrészekből készül, gépváza erősített, ennek ellenére könnyen mozgatható, csendes, egyszerűen kezelhető, a késcsere gyorsan és egyszerűen végezhető, ezáltal biztosítja a hosszú élettartamot, ami miatt érdemes beruházni” – osztotta meg lapunkkal Sáfrán Gábor.
Olyan ez, mint amikor az ember autót vásárol, ott sem mindegy, hogy milyen márkát, mennyiért veszünk és az hosszú távon gondolkodva összességében mennyi költséggel jár. A pillanatnyi olcsóság a kenyérszeletelők esetében is ráfizetéssel jár. Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy az ár függvényében hány évre szól a garancia.

Nem mindegy, min spórolunk

Az alacsony ár vagy a minimális jótállási idő azt a gyanút keltheti – joggal –, hogy rossz minőségű csapággyal szerelt, gyenge kialakítású, rossz felépítésű gépet próbálnak ránk sózni. „A kenyérszeletelők esetében rendkívül fontos a megfelelő vastagságú és minőségű anyag, ésszerű kialakítás nélkül ugyanis a gép szinte szétveri saját magát” – avatta be a Pékmestert a részletekbe a szakember. „Persze ami elkophat, az el is kopik, viszont a CTS EAST gépeit szerviz során elég átvizsgálni, amire általában akkor kerül sor, amikor pengéket kell cserélni, ami könnyű és gyors. Ezek a kenyérszeletelők dolgoznak üzembiztosan immár 24 éve ügyfeleinknél.

Érdemes tehát kenyérszeletelő gépbe beruházni minden vállalkozásnak. Döntés előtt érdemes összehasonlítani az árak helyett a gépek minőségét, a nyújtott garanciát, és hosszútávon átszámolni a költségeket. Ha rááldozunk egy jó gépre, az többet is fog hozni a konyhára.

Forrás: Pékmester magazin