Cikkek

Csak a munkaerőt spórolja ki a kenyérből az automata kenyérszeletelő

A fogyasztók igénylik a szeletelt kenyeret, hiszen nagyban megkönnyíti életüket, ha előre fel van vágva, egyenletesen és megfelelő méretben, ami nagy könnyebbséget jelent számukra a rohanó mindennapokban. Nem csoda, hogy szívesebben vásárolnak olyan pékségből, ahol ez az alapvető szolgáltatás megoldott, és nem ezen spórolnak. A jó minőségű gép mindössze egyszeri beruházással folyamatosan termel az üzletnek, ám fontos, hogy ne csak a pékárunál, hanem itt is tartsuk szem előtt a minőséget!

A CTS EAST által, sok-sok év tapasztalata alapján kifejlesztett kenyérszeletelő gépek egyedülállóak a piacon minden tekintetben. Kompakt kialakításuknak köszönhetően kis helyet foglalnak, gyorsak, nagyon halkan dolgoznak, modern kialakításúak, biztonságosak, könnyen kezelhetőek és elhelyezhetőek, gyártás-ergonómiailag pedig professzionálisak. A tartós, profi, magas minőségű berendezések szervizigénye ráadásul minimális.

A félautomata kenyérszeletelők kisebb boltokba, látványpékségekbe kiválóak, míg az automaták kifejezetten nagyüzemi termeléshez javasoltak. A kínálatban három különböző teljesítményű gép is található, kétféle kialakításban, hogy minden pék a pékségére szabott megoldást választhassa. Mivel a CTS EAST saját fejlesztése a termékcsalád, ezért szervize gyors, alkatrészellátása pedig megbízható.

Ha ugyanis egyszer beruházunk egy kenyérszeletelőbe, az szinte folyamatosan működni fog az üzemben, ezért sem mindegy, hogy milyen hangosan dolgozik, könnyen kezelhető-e, és igényel-e speciális szakképesítést.

Az alap automata percenként négy kenyeret dolgoz fel, míg a magas minőségű elektronikával ellátott nagytestvére nyolcat szeletel le pillanatokon belül. Az automatikus kenyérbehordással és továbbítással rendelkező robosztus ipari kivitel teljesítménye pedig 24 vekni. Ehhez speciális, kifejezetten erre a célra tervezett csomagolóasztal is rendelkezésre áll, amelyek együttes használatával gyorsan és hatékonyan szeletelhetjük le a napi termelést.

„Sokszor látjuk, hogy egyszerűen nincs erre munkaerő egy pékségben, így gyakran a takarítószemélyzet vagy éppen a sofőr végzi el kiszállítás előtt a szeletelést. Nincs ezzel semmi gond, hiszen a gépeinkhez nem kell külön szakképzettség és plusz fizikai erő, biztonságosan működnek és gyorsan, így ki lehet velük váltani a nyűgöt, a táppénzt, az értékes szakképzet munkaerőt pedig át lehet csoportosítani oda, ahol valóban szükség van a szaktudására” – mondta a Pékmesternek Sáfrán Gábor, a CTS EAST szakembere.

Nem árt tudni, hogy szalagos gépek esetén a szalag hamar elzsírosodik, elkopik, ezáltal csúszik a kenyér, folyton megakad a szeletelés, torlódik, vagy éppen felgyűri a pékárut, sajnos kialakításuknál fogva rengeteg hibalehetőség rejlik bennük. A CTS EAST által fejlesztett szalagos kenyérszeletelő viszont egyedülálló technikával küszöböli ki a problémát, az egyedi megoldással megvalósuló kenyérhordás és továbbítás tartós, nem zsírosodik el, kopás esetén pedig nem igényel teljes cserét.

Az automata gépek előnye, hogy többek között fokozatmentesen lehet állítani a sebességüket, a kenyérelőtolás mértékét, a legjobb minőségű késekkel rendelkeznek, és élelmiszeripari festésük minden szabványnak megfelel.

Természetesen a vállalatnál felújított gépek is vásárolhatóak, a használat után a cég mindent cserél a szerkezetben, így alacsonyabb árkategóriában is lehet kapni kenyérszeletelőt. De semmi esetre se vásároljunk kéz alól, mert ha ki van spórolva a vázból, a késtartó keretből, a csapágyakból az anyag, nincs meg a szükséges merevítése, akkor már egy év után komoly zajjal, javítással és gonddal jár használata.

Forrás: Pékmester magazin

Ne felejtse, a kenyérszeletelő pluszt hoz, de csak akkor, ha megfelelő gépet vásárol!
Kérjen tanácsot!